Јевтић: Никад тежи положај српског народа на Косову и Метохији

Танјуг
Јевтић: Никад тежи положај српског народа на Косову и Метохији

БЕОГРАД - Потпредсједник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је да је ноћ на Косову и Метохији протекла напето, послије посљедњих потеза Приштине, чији је циљ, како је истакао, да српски народ буде протјеран са КиМ.

Јевтић је рекао да је јуче био у Косовској Митровици и да је јасно видио да су људи узнемирени.

-Оно што је најважније је да се сачува мир и српски народ ће на томе истрајати без обзира на све притиске, али то не значи да ћемо трпјети те притиске без демократског и одлучног одговора - истакао је Јевтић за ТВ Прва.

Указао је да Срби на КиМ деценијама живе у тешким околностима, али да никад није био тежи положај српког народа на КиМ, усљед свега што власт у Приштини ради.

Јевтић је истакао да Србе на КиМ охрабрује оно што званични Београд, посебно предсједник Србије Александар Вучић, чини.

-Председник Вучић је свакодневно са нама у комуникацији и чини све да се сачува мир - рекао је Јевтић.

Он је додао да га од онога што се дешавало претходних дана посебно узнемирило присуство специјалних јединица косовске полиције у вртићу у Лепосавићу, као и сцене у винарији Петровић у Великој Хочи.                

Говорећи о запљени вина те породице, Јевтић је указао да је, кад се одузима неком оно од чега он живи, то порука да Приштина не жели да види те људе на простору КиМ.

Јевтић је нагласио да Приштина покушава да све Србе представи као криминалце и да је циљ додатно застрашивање Срба како би напустили КиМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана