Jevtić: Nikad teži položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Tanjug
Jevtić: Nikad teži položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Potpredsjednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da je noć na Kosovu i Metohiji protekla napeto, poslije posljednjih poteza Prištine, čiji je cilj, kako je istakao, da srpski narod bude protjeran sa KiM.

Jevtić je rekao da je juče bio u Kosovskoj Mitrovici i da je jasno vidio da su ljudi uznemireni.

-Ono što je najvažnije je da se sačuva mir i srpski narod će na tome istrajati bez obzira na sve pritiske, ali to ne znači da ćemo trpjeti te pritiske bez demokratskog i odlučnog odgovora - istakao je Jevtić za TV Prva.

Ukazao je da Srbi na KiM decenijama žive u teškim okolnostima, ali da nikad nije bio teži položaj srpkog naroda na KiM, usljed svega što vlast u Prištini radi.

Jevtić je istakao da Srbe na KiM ohrabruje ono što zvanični Beograd, posebno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čini.

-Predsednik Vučić je svakodnevno sa nama u komunikaciji i čini sve da se sačuva mir - rekao je Jevtić.

On je dodao da ga od onoga što se dešavalo prethodnih dana posebno uznemirilo prisustvo specijalnih jedinica kosovske policije u vrtiću u Leposaviću, kao i scene u vinariji Petrović u Velikoj Hoči.                

Govoreći o zapljeni vina te porodice, Jevtić je ukazao da je, kad se oduzima nekom ono od čega on živi, to poruka da Priština ne želi da vidi te ljude na prostoru KiM.

Jevtić je naglasio da Priština pokušava da sve Srbe predstavi kao kriminalce i da je cilj dodatno zastrašivanje Srba kako bi napustili KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana