Избоден муж предсједнице суда у Пожеги: Покуцали му на врата, па зарили нож у њега

telegraf.rs
Избоден муж предсједнице суда у Пожеги: Покуцали му на врата, па зарили нож у њега

Основно јавно тужилаштво у Пожеги подигло је оптужницу против Љ. В. (23) из овог мјеста под сумњом да је 18. децембра прошле године, из још неразјашњеног повода, насрнуо ножем на М. В. и убо га у ногу.

Немиле сцене одиграле су се испред стана М. В, иначе супруга предсједнице Прекршајног суда у Пожеги, у коме се он у то вријеме налазио са шестогодишњом унуком.

Са Љ. В. у тренутку напада био је и његов друг Ђ. Ђ. (20) који је ухапшен због пријетњи човјеку који је избоден на кућном прагу.

Љ. В. и Ђ. Ђ. су тог дана поподне проводили у једном пожешком кафићу и испијали алкохол. Дошло је до туче између њих двојице током које су се, између осталог, и гађали билијарским куглама. 
Власник локала је покушао да их смири, тражио да прекину са сукобом. Они су тада напустили локал, али не и зграду у којој се овај угоститељски објекат налази. Отишли су на спрат изнад и почели лупати на врата стана М. В.

Када је збуњени Пожежанин отворио незнаним гостима они су га вербално напали, између осталог и питали "какав ти имаш проблем са нама". М. В. им је одговорио да нема никакав проблем и замолио их да оду.

Препирку је из стана посматрала преплашена унука М. В. и плакала.

У једном тренутку Љ. В. је потегао нож који је скивао испод појаса, рекао "сад ћу да те убијем" и сјечиво зарио у десну ногу М. В нанијевши му лашку тјелесну повреду у предјелу кољена. Потом су двојица другова побјегла, а М. В. је случај пријавио полицији.

За сада се не зна мотив због којег су Љ. В. и Ђ. Ђ. дошли пред стан М. В. и насрнули на њега. Сумња се да су младићи помислили да се он жалио на буку из локала у коме су правили неред, па су кренули да му се освете.

Недуго послије напада, полиција је Љ. В. и Ђ. Ђ. затекла у другом кафићу у Пожеги. Њих двојица су се опирали хапшењу и тужилаштво им, осим за насилничко понашање, приписује и оптужбу за ометање службеног лица у вршењу дужности.

Против Љ. В. је истог дана одређена мјера задржавања, послије чијег истека му је одређен притвор, док је Ђ. Ђ. пуштен пошто је саслушан у полицији. Обојица су, показало је алкотестирање, били под дејством алкохола.

Саслушан, па поново пријетио жртви

Сутрадан је иза решетака ипак завршио и Ђ. Ђ. Према наводима оптужнице, он је 19. децембра, након што је саслушан и пуштен, срео М. В. у једном пожешком локалу и упутио му пријетње!

Након тога он је ухапшен и одређен му је притвор, а терети се за угрожавање сигурности.

Према незваничним сазнањима "Блица", Љ. В, који је раније осуђиван због кривичних дјела везаних за наркотике, се бранио ћутањем, док Ђ. Ђ. не признаје да је пријетио суграђанину.

Судија за претходни поступак Основног суда у Пожеги јуче је обојици продужио притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана