Ивица Дачић - Шта би било да се у Србији изгради руска војна база?

Агенције
Ивица Дачић - Шта би било да се у Србији изгради руска војна база?

БЕОГРАД - Министар полиције Србије Ивица Дачић рекао је да би Европа направила велику грешку уколико Србија у марту не добије статус кандадата за чланство у ЕУ и поновио да би се Београд могао окренути Русији.

"Ако ЕУ и Америка не разумију наше ставове и увијек су на страни Албанаца, онда је нормално очекивати и да на власт дође политичка опција која ће се можда окренути Русији", рекао је Дачић.

На питање шта да се ради ако српска кандидатура опет не прође, Дачић је за "Вечерње новости" оцијенио да је очигледно да у српском народу постоје велике симпатије према Русији и да је све већи пад популарности ЕУ.

"Ако је њихов интерес да српски народ стално има осјећај да му се чини неправда, хајде сад да видимо има ли вишег интереса од тога. Шта би, рецимо, било да се у Србији изгради руска војна база?", навео је Дачић и оцијенио да би то сигурно био проблем за САД.

Да Американци имају интерес да се направи велики договор око Косова, каже Дачић, интерес Србије би можда и био да уђе у NATO, али да је очигледно да они неће такав дил. Дачић сматра да Америку није брига за изборе у Србији.

Говорећи о испуњавању услова за добијање статуса кандидата, Дачић је рекао да очекује да се излаз нађе у дијалогу са Приштином, али и навео да Србија мора да инсистира на очувању Резолуције 1244 и асиметричном представљању Косова на регионалним форумима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана