Иванишевић: Балканска рута није затворена - Србија ће тражити помоћ ЕУ

Срна
Иванишевић: Балканска рута није затворена - Србија ће тражити помоћ ЕУ

Београд - Секретар у Министарству за рад Србије Ненад Иванишевић изјавио је да ситуација на граници Србије са Мађарском демантује да је затворена балканска рута, јер већ два дана тамо група од око 100 миграната штрајкује глађу и поручио да ће власти Србије од донатора и ЕУ затражити да се укључе у рјешење тог питања.

"Ти људи су у потпуном очају, будући да су пре неколико месеци пошли из својих земаља, а сада због лоше информисаности о граници са Мађарском бораве на тој граници без икаквих изгледа да је пређу", рекао је Иванишевић.

Према његовим ријечима власти Србије хоће да међународној јавности кажу да балканска рута није затворена, да ти људи нису пали са неба и да хоће са њима да разговара како те људе довести у легалне токове, преносе београдски медији.

"Хоћемо помоћ колега из ЕУ. Ми ћемо до краја недеље усвојити документ који ће садржати потребе у овој фази избегличке кризе и послаћемо донаторима и од њих тражити да се укључе у решавање овог питања", најавио је Иванишевић.

Он је нагласио да је важно да се са тим људима разговара и да им Србија обезбјеђује све што је неопходно да имају заштиту, прије свега ону медицинску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана