Истрага напада на аутобус код Глођана иде у неколико праваца, нема индиција да је у питању тероризам

Танјуг, Срна
Истрага напада на аутобус код Глођана иде у неколико праваца, нема индиција да је у питању тероризам

ПРИШТИНА- За сада није познат дефинитиван мотив који је довео до убиства три особе, а истрага се одвија у неколико праваца, изјавио је поводом синоћњег напада на аутобус код Глођана надлежни тужилац.

Како преноси Кљан Косова, он је рекао да за сада није познат дефинитиван мотив који је довео до убиства три особе, али да се ради на откривању починилаца злочина.

-Постоје различите линије истраге. Тренутно немамо конкретан мотив и немамо информације да поделимо са вама - рекао је медијима тужилац.

-Не можемо ни да говоримо о броју осумњичених. Радимо на идентификацији починилаца овог трагичног злочина -рекао је он.

Канцеларија главног државног тужиоца саопштила је да су на лице мјеста изашли главни тужилац Специјалног тужилаштва, главни тужилац Основног тужилаштва у Пећи, заједно са замјеником главног тужиоца овог тужилаштва и притворским тужиоцем Одјељења за тешка кривична дјела и да у координацији са полицијом Косова предузимају све неопходне радње да се открије починилац злочина који се догодио у Глођану код Дечана, преноси Косово онлајн.

У близини Глођана синоћ је из калашњикова пуцано на аутобус, а Хитна помоћ и Тужилаштво из Пећи потврдили су да су погинуле три особе. Коха је претходно пренијела да је погинуло четворо људи.

На лицу мјеста страдао је возач, док су од задобијених повреда нешто касније преминули двоје младих - дјевојка војка Г. М. и младић Л. Х. који су имали по 18 година.

Како је пренела Газета експрес, наведено је да су презимена погинулих ученика Хамзај и Мустафај.

Замјеник регионалног директора полиције у Пећи Ветон Ељшани рекао је да се сумња да је једна особа напала аутобус.

Он је нагласио да је истрага у току како би се открили сви трагови злочина у Глођану. Елшани је додао да мотиви који су довели до злочина још увијек нису познати.

Ељшани каже да полиција вјерује да није у питању терористички акт.

-Верујемо да је мета напада био неко ко је био у аутобусу - рекао је Ељшани новинарима.

Ељшани је истакао да су у истрагу укључени сви надлежни.

Портпарол полиције за регион Пећ Фадиљ Гаши изјавио је да је у тренутку пуцњаве на аутобус у близини Глођана било осам путника, преноси Кљан Косова.

Он је рекао да је око 19 часова полиција обавијештена да је пуцано на аутобус у селу Глођане.

-Било је осам људи, аутобус је ишао из Ђаковице за Дечане, један број ученика изашао је из аутобуса у другим селима - рекао је Гаши.

Према његовим ријечима једна особа је преминула на лицу мјеста, док су три пребачене у Ургентни центар Регионалне болнице у Пећи, где су две од њих касније преминуле.

Он је навео да је у нападу убијен возач аутобуса, а да су два ученика подлегла повредама. Рањени кондуктер је у блници у Пећи. Он је успјешно је оперисан и извађен му је метак из тијела, саопштено је из болнице. Како преноси Репоретри, повријеђени је ван животне опасности.

Овај напад осудиле су све привремене институције на Косову И Метохији уз јединствен захтјев да нападач мора бити хитно пронађен и изведен пред лице правде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана