Istraga napada na autobus kod Glođana ide u nekoliko pravaca, nema indicija da je u pitanju terorizam

Tanjug, Srna
Istraga napada na autobus kod Glođana ide u nekoliko pravaca, nema indicija da je u pitanju terorizam

PRIŠTINA- Za sada nije poznat definitivan motiv koji je doveo do ubistva tri osobe, a istraga se odvija u nekoliko pravaca, izjavio je povodom sinoćnjeg napada na autobus kod Glođana nadležni tužilac.

Kako prenosi Kljan Kosova, on je rekao da za sada nije poznat definitivan motiv koji je doveo do ubistva tri osobe, ali da se radi na otkrivanju počinilaca zločina.

-Postoje različite linije istrage. Trenutno nemamo konkretan motiv i nemamo informacije da podelimo sa vama - rekao je medijima tužilac.

-Ne možemo ni da govorimo o broju osumnjičenih. Radimo na identifikaciji počinilaca ovog tragičnog zločina -rekao je on.

Kancelarija glavnog državnog tužioca saopštila je da su na lice mjesta izašli glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći, zajedno sa zamjenikom glavnog tužioca ovog tužilaštva i pritvorskim tužiocem Odjeljenja za teška krivična djela i da u koordinaciji sa policijom Kosova preduzimaju sve neophodne radnje da se otkrije počinilac zločina koji se dogodio u Glođanu kod Dečana, prenosi Kosovo onlajn.

U blizini Glođana sinoć je iz kalašnjikova pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe. Koha je prethodno prenijela da je poginulo četvoro ljudi.

Na licu mjesta stradao je vozač, dok su od zadobijenih povreda nešto kasnije preminuli dvoje mladih - djevojka vojka G. M. i mladić L. H. koji su imali po 18 godina.

Kako je prenela Gazeta ekspres, navedeno je da su prezimena poginulih učenika Hamzaj i Mustafaj.

Zamjenik regionalnog direktora policije u Peći Veton Eljšani rekao je da se sumnja da je jedna osoba napala autobus.

On je naglasio da je istraga u toku kako bi se otkrili svi tragovi zločina u Glođanu. Elšani je dodao da motivi koji su doveli do zločina još uvijek nisu poznati.

Eljšani kaže da policija vjeruje da nije u pitanju teroristički akt.

-Verujemo da je meta napada bio neko ko je bio u autobusu - rekao je Eljšani novinarima.

Eljšani je istakao da su u istragu uključeni svi nadležni.

Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši izjavio je da je u trenutku pucnjave na autobus u blizini Glođana bilo osam putnika, prenosi Kljan Kosova.

On je rekao da je oko 19 časova policija obaviještena da je pucano na autobus u selu Glođane.

-Bilo je osam ljudi, autobus je išao iz Đakovice za Dečane, jedan broj učenika izašao je iz autobusa u drugim selima - rekao je Gaši.

Prema njegovim riječima jedna osoba je preminula na licu mjesta, dok su tri prebačene u Urgentni centar Regionalne bolnice u Peći, gde su dve od njih kasnije preminule.

On je naveo da je u napadu ubijen vozač autobusa, a da su dva učenika podlegla povredama. Ranjeni kondukter je u blnici u Peći. On je uspješno je operisan i izvađen mu je metak iz tijela, saopšteno je iz bolnice. Kako prenosi Reporetri, povrijeđeni je van životne opasnosti.

Ovaj napad osudile su sve privremene institucije na Kosovu I Metohiji uz jedinstven zahtjev da napadač mora biti hitno pronađen i izveden pred lice pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana