Исказ Уроша Блажића, осмоструког убице: Не каје се за масакр, а ево шта је лагао полицију

ГС
Исказ Уроша Блажића, осмоструког убице: Не каје се за масакр, а ево шта је лагао полицију

Осумњичени за монструозно, вишеструко убиство - Урош Блажић (20) из Дубоне на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, у суботу послије подне није показивао знаке кајања за стравичан злочин који је починио, убивши осморо младих у селима Мало Орашје и Дубона и ранивши више мјештана.

Како сазнају „Новости“ он је, у присуству свог адвоката, изнио одбрану и испричао детаљно шта се те крваве ноћи, између 4. и 5. маја, догађало. Према његовим тврдњама, „крвави поход започео је у Малом Орашју код Смедерева, а не како се мислило након наводне свађе са младим полицајцем у Дубони код Младеновца”.

- Рекао је како је чуо да се у Малом Орашју говори ружно о његовој породици, о његовом оцу и њему, како их омаловажавају. Признао је да је пуцао у групу од више особа које није познавао, и то да би заплашио становништво ових села - каже извор „Новости”.

Након што је код фудбалског терена и споменика жртвама рата у Малом Орашју побио петорицу момака и шест младих тешко ранио из аутоматског оружја, наставио је ка сљедећем селу – Дубони.

Ту је најприје из пиштоља пуцао на неколико старијих људи који су поправљали ограду, нанијевши им тешке повреде. Потом је наставио до школског дворишта, које се налази поред пута, гдје је убио брата и сестру, и још једног младића из аутомата, а потом је, поново пиштољем, ранио још неколико људи.

Рекао је на саслушању и да му је те вечери „пао мрак на очи”.

Послије масакра који је починио, оставио је свој аутомобил и украо други у Дубони, којим се превезао до наплатне рампе код Малог Пожаревца. Ту је зауставио таксисту из Смедерева који је возио трудницу. Уз пријетњу бомбом, захтијевао је да га превезе до села код Крагујевца, где је послије вишечасовне потраге и ухапшен. Трудницу је пустио из возила, како се незванично сазнаје, тек послије вожње која је трајала дуже од пола сата.

Приликом претреса куће коју је Урош користио, пронађена је већа количина оружја и муниције. Међутим, мистерија аутоматске пушке из које је убио осам особа још није разријешена.

Осумњичени убица испричао је пред тужиоцем гдје је одбацио оружје. Помињао је неколико локација. Ријеч је о ширем потезу села Дубона. Одведен је на сваку од тих локација, али тамо аутоматско оружје није пронађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана