Iskaz Uroša Blažića, osmostrukog ubice: Ne kaje se za masakr, a evo šta je lagao policiju

GS
Iskaz Uroša Blažića, osmostrukog ubice: Ne kaje se za masakr, a evo šta je lagao policiju

Osumnjičeni za monstruozno, višestruko ubistvo - Uroš Blažić (20) iz Dubone na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, u subotu poslije podne nije pokazivao znake kajanja za stravičan zločin koji je počinio, ubivši osmoro mladih u selima Malo Orašje i Dubona i ranivši više mještana.

Kako saznaju „Novosti“ on je, u prisustvu svog advokata, iznio odbranu i ispričao detaljno šta se te krvave noći, između 4. i 5. maja, događalo. Prema njegovim tvrdnjama, „krvavi pohod započeo je u Malom Orašju kod Smedereva, a ne kako se mislilo nakon navodne svađe sa mladim policajcem u Duboni kod Mladenovca”.

- Rekao je kako je čuo da se u Malom Orašju govori ružno o njegovoj porodici, o njegovom ocu i njemu, kako ih omalovažavaju. Priznao je da je pucao u grupu od više osoba koje nije poznavao, i to da bi zaplašio stanovništvo ovih sela - kaže izvor „Novosti”.

Nakon što je kod fudbalskog terena i spomenika žrtvama rata u Malom Orašju pobio petoricu momaka i šest mladih teško ranio iz automatskog oružja, nastavio je ka sljedećem selu – Duboni.

Tu je najprije iz pištolja pucao na nekoliko starijih ljudi koji su popravljali ogradu, nanijevši im teške povrede. Potom je nastavio do školskog dvorišta, koje se nalazi pored puta, gdje je ubio brata i sestru, i još jednog mladića iz automata, a potom je, ponovo pištoljem, ranio još nekoliko ljudi.

Rekao je na saslušanju i da mu je te večeri „pao mrak na oči”.

Poslije masakra koji je počinio, ostavio je svoj automobil i ukrao drugi u Duboni, kojim se prevezao do naplatne rampe kod Malog Požarevca. Tu je zaustavio taksistu iz Smedereva koji je vozio trudnicu. Uz prijetnju bombom, zahtijevao je da ga preveze do sela kod Kragujevca, gde je poslije višečasovne potrage i uhapšen. Trudnicu je pustio iz vozila, kako se nezvanično saznaje, tek poslije vožnje koja je trajala duže od pola sata.

Prilikom pretresa kuće koju je Uroš koristio, pronađena je veća količina oružja i municije. Međutim, misterija automatske puške iz koje je ubio osam osoba još nije razriješena.

Osumnjičeni ubica ispričao je pred tužiocem gdje je odbacio oružje. Pominjao je nekoliko lokacija. Riječ je o širem potezu sela Dubona. Odveden je na svaku od tih lokacija, ali tamo automatsko oružje nije pronađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana