И Кадри Весељи остаје у притвору

Срна
И Кадри Весељи остаје у притвору

ПРИШТИНА- Претпретресни судија Николас Гију продужио је притвор Кадрију Весељију, оптуженом за ратне злочине и злочине против човечности, саопштено је из Специјализованих вијећа у Хагу пред којима ће се судити припадницима терористичке ОВК за злочине почињене од 1998. до 2000. године над Србима, неалбанцима и политичким неистомишљеницима.

Судија Гију је одлуку донио јуче, оцијенивши да постоји оапсност да ће Весељи побјећи, ометати поступак или починити друга кривична дјела укључујући и застрашивање свједока који су пружили доказе или ће бити свједоци у "случају Весељи".

Скоро истовјетну одлуку судија Гију је прије неколико дана донио и у предмету такође ухапшеног припадника ОВК Јакупа Краснићија.

Канцеларија специјализованог тужиоца је 29. априла поднијела измијењену допуњену оптужницу против ухапшених Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Селимија и Јакупа Краснићија.

Тужилаштво тврди да су четворица оптужених починили и ратне злочине у Гњилану и селима Будаково и Семетиште у општини Сува Река.

Оптужница против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија потврђена је 26. октобра 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана