I Kadri Veselji ostaje u pritvoru

Srna
I Kadri Veselji ostaje u pritvoru

PRIŠTINA- Pretpretresni sudija Nikolas Giju produžio je pritvor Kadriju Veseljiju, optuženom za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, saopšteno je iz Specijalizovanih vijeća u Hagu pred kojima će se suditi pripadnicima terorističke OVK za zločine počinjene od 1998. do 2000. godine nad Srbima, nealbancima i političkim neistomišljenicima.

Sudija Giju je odluku donio juče, ocijenivši da postoji oapsnost da će Veselji pobjeći, ometati postupak ili počiniti druga krivična djela uključujući i zastrašivanje svjedoka koji su pružili dokaze ili će biti svjedoci u "slučaju Veselji".

Skoro istovjetnu odluku sudija Giju je prije nekoliko dana donio i u predmetu takođe uhapšenog pripadnika OVK Jakupa Krasnićija.

Kancelarija specijalizovanog tužioca je 29. aprila podnijela izmijenjenu dopunjenu optužnicu protiv uhapšenih Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Selimija i Jakupa Krasnićija.

Tužilaštvo tvrdi da su četvorica optuženih počinili i ratne zločine u Gnjilanu i selima Budakovo i Semetište u opštini Suva Reka.

Optužnica protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija potvrđena je 26. oktobra 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana