Хоти признао: Запад тражи да хитно формирамо ЗСО

Танјуг
Хоти признао: Запад тражи да хитно формирамо ЗСО

ПРИШТИНА- Бивши премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти изјавио је данас да међународни партнери од Приштине захтијевају да се одмах успостави ЗСО.

Он је оцијенио да је Приштина у неповољном положају у дијалогу са Београдом због непромишљених поступака актуелног премијера Аљбина Куртија.

Хоти за Косова прес тврди, да је његова влада оставила оквир за дијалог који је имао за циљ обострано признање, али су Куртијеви поступци уназадили овај процес.

Он сматра да је погрешан приступ садашњих приштинских власти, од самог почетка, довео до овакве ситуације, због чега њихови  међународни партнери захтијевају да се одмах формира Заједница српских општина.

Како је оцијенио, претходна влада привремених приштинских институција је са међународним партнерима договорила оквир дијалога који се није дотицао ових тема и није укључивао теме, како је навео, територијалног интегритета и суверенитета.

Хоти је навео да је Приштина у најнеповољнијем положају за дијалог због одлука које су довеле до заоштравања ситуације на сјеверу КиМ и повлачења Срба из приштинских институција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана