Hoti priznao: Zapad traži da hitno formiramo ZSO

Tanjug
Hoti priznao: Zapad traži da hitno formiramo ZSO

PRIŠTINA- Bivši premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je danas da međunarodni partneri od Prištine zahtijevaju da se odmah uspostavi ZSO.

On je ocijenio da je Priština u nepovoljnom položaju u dijalogu sa Beogradom zbog nepromišljenih postupaka aktuelnog premijera Aljbina Kurtija.

Hoti za Kosova pres tvrdi, da je njegova vlada ostavila okvir za dijalog koji je imao za cilj obostrano priznanje, ali su Kurtijevi postupci unazadili ovaj proces.

On smatra da je pogrešan pristup sadašnjih prištinskih vlasti, od samog početka, doveo do ovakve situacije, zbog čega njihovi  međunarodni partneri zahtijevaju da se odmah formira Zajednica srpskih opština.

Kako je ocijenio, prethodna vlada privremenih prištinskih institucija je sa međunarodnim partnerima dogovorila okvir dijaloga koji se nije doticao ovih tema i nije uključivao teme, kako je naveo, teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Hoti je naveo da je Priština u najnepovoljnijem položaju za dijalog zbog odluka koje su dovele do zaoštravanja situacije na sjeveru KiM i povlačenja Srba iz prištinskih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana