Хил: Србија прихватила европске вриједности

Танјуг
Хил: Србија прихватила европске вриједности

БЕОГРАД- Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил изјавио је данас да је веома поносан што је у суботу одржан Европрајд у Београду.

Говорећи на конференцији "US Edukatio“, Европски регионални форум" у хотелу Метропол, Хил је рекао да смо у суботу увече у Београду имали манифестацију демократије и једнакости, пружање шансе и толеранције.

"Био сам веома поносан што је Европрајд одржан овде. Одржаван је у североисточној Европи, али не и у југоисточној. Ово је земља које је пригрлила различитост, демократију и толеранцију у свом напретку", поручио је Хил.

Он је додао да свака земља треба да ради на развоју демократије сваког дана у години.

"Морамо да будемо свјесни да не дјели свако наше вриједности, морамо да будемо сигурни шта су те вриједности значе и морамо да будемо сигурни да се свијет креће у том правцу", истакао је амерички амбасадор.

Хил није желио да коментарише план за КиМ који се појавио у албанским медијима.

"Чуо сам за то, али све што могу да кажем је да ми снажно подржавамо ЕУ и њеним напорима да ријеши овај проблем који је присутан дуго времена. Мислим да је вријеме за напредак и охрабрујем их да дају приједлоге пред обе стране, али није на мени да коментаришем садржај тих приједлога", рекао је Хил.

Није желио да коментарише ни евентуални модел двије Немачке, који се такође спомиње у медијима као могуће рјешење косовског питања.

"ЕУ има тежак задатак и ми их подржавамо. Није им лако и оно што им не треба то је да људи које не сједе са њима за столом дају своја мишљења о томе. Могу само да кажем да их подржавамо", рекао је Хил.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана