Hil: Srbija prihvatila evropske vrijednosti

Tanjug
Hil: Srbija prihvatila evropske vrijednosti

BEOGRAD- Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je veoma ponosan što je u subotu održan Evroprajd u Beogradu.

Govoreći na konferenciji "US Edukatio“, Evropski regionalni forum" u hotelu Metropol, Hil je rekao da smo u subotu uveče u Beogradu imali manifestaciju demokratije i jednakosti, pružanje šanse i tolerancije.

"Bio sam veoma ponosan što je Evroprajd održan ovde. Održavan je u severoistočnoj Evropi, ali ne i u jugoistočnoj. Ovo je zemlja koje je prigrlila različitost, demokratiju i toleranciju u svom napretku", poručio je Hil.

On je dodao da svaka zemlja treba da radi na razvoju demokratije svakog dana u godini.

"Moramo da budemo svjesni da ne djeli svako naše vrijednosti, moramo da budemo sigurni šta su te vrijednosti znače i moramo da budemo sigurni da se svijet kreće u tom pravcu", istakao je američki ambasador.

Hil nije želio da komentariše plan za KiM koji se pojavio u albanskim medijima.

"Čuo sam za to, ali sve što mogu da kažem je da mi snažno podržavamo EU i njenim naporima da riješi ovaj problem koji je prisutan dugo vremena. Mislim da je vrijeme za napredak i ohrabrujem ih da daju prijedloge pred obe strane, ali nije na meni da komentarišem sadržaj tih prijedloga", rekao je Hil.

Nije želio da komentariše ni eventualni model dvije Nemačke, koji se takođe spominje u medijima kao moguće rješenje kosovskog pitanja.

"EU ima težak zadatak i mi ih podržavamo. Nije im lako i ono što im ne treba to je da ljudi koje ne sjede sa njima za stolom daju svoja mišljenja o tome. Mogu samo da kažem da ih podržavamo", rekao je Hil.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana