Хеликоптери КФОР-а надлијећу Јариње, Брњак и сјевер

Срна
Хеликоптери КФОР-а надлијећу Јариње, Брњак и сјевер

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Хеликоптери Кфора у два наврата су у посљедњих сат времена надлијетали административне прелазе Јариње и Брњак, као и сјевер Косова и Метохије, јавља репортер РТС-а.

Војници Кфора појавили су се данас у близини административног прелаза Јариње гдје су већ осам дана стационирани припадници специјалних јединица косовске полиције.

Из Кфора су рекли за "Косово онлајн" да "помно прате ситуацију на цијелом Косову и да су повећали број и трајање рутинских патрола широм Косова, укључујући сјевер".

"Кфор помно прати ситуацију на целом Косову и остаје фокусиран на свакодневну примјену свог мандата проистеклог из Резолуције 1244 Савјета безбједности УН из 1999. године како би се осигурало безбједно и заштићено окружење и слобода кретања за све заједнице које живе на Косову", навели су из Кфора.

Градоначелници српских општина са сјевера Косова и Метохије затражили су од Кфора појачано присуство због серије инцидената протеких дана коју су изазивали специјалци РОСУ, посебно на прелазу Брњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана