Helikopteri KFOR-a nadlijeću Jarinje, Brnjak i sjever

Srna
Helikopteri KFOR-a nadlijeću Jarinje, Brnjak i sjever

KOSOVSKA MITROVICA - Helikopteri Kfora u dva navrata su u posljednjih sat vremena nadlijetali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, kao i sjever Kosova i Metohije, javlja reporter RTS-a.

Vojnici Kfora pojavili su se danas u blizini administrativnog prelaza Jarinje gdje su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije.

Iz Kfora su rekli za "Kosovo onlajn" da "pomno prate situaciju na cijelom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući sjever".

"Kfor pomno prati situaciju na celom Kosovu i ostaje fokusiran na svakodnevnu primjenu svog mandata proisteklog iz Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN iz 1999. godine kako bi se osiguralo bezbjedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu", naveli su iz Kfora.

Gradonačelnici srpskih opština sa sjevera Kosova i Metohije zatražili su od Kfora pojačano prisustvo zbog serije incidenata protekih dana koju su izazivali specijalci ROSU, posebno na prelazu Brnjak.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana