Харченко: "Турски ток" премостио Дунав

Срна
Харченко: "Турски ток" премостио Дунав

БЕОГРАД - Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је дио крака гасовода "Турски ток" у Србији са примјеном најновијих технологија положен на дно Дунава, уочи састанка предсједника Србије Александра Вучића са предсједником Русије Владимиром Путином.

"Овај пројекат је дио чврсте билатералне сарадње. Развој и пролазак гасовода Дунавом уз примену јединствене технологије добра је увертира за састанак између предсједника, који је планиран за 4. децембар у Сочију", истакао је Боцан-Харченко који је посјетио дио гдје се гради гасни интерконектор у Смедереву.

Он је рекао да ће овај дио магистралног гасовода бити изграђен и да је то велики пројекат који ће снабдјевати Србију и Европу.

"Сматрам да ће бугарски дио бити изграђен. Тренутно постоје сви сигнали да ствари иду у том правцу. Ми уверено гледамо у будућност", рекао је руски амбасадор, преноси "Спутњик".

"Гаспром" је 19. новембра саопштио да завршава посљедње припреме прије пуштања у рад гасовода "Турски ток", што би требало да се догоди до краја 2019. године.

Тренутно су оба крака напуњена гасом.

Компресорска станица "Руска" и обалски дио у Русији спремни су да почну са радом, а истовремено се приводе крају радови на пријемном терминалу у Турској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана