Harčenko: "Turski tok" premostio Dunav

Srna
Harčenko: "Turski tok" premostio Dunav

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je dio kraka gasovoda "Turski tok" u Srbiji sa primjenom najnovijih tehnologija položen na dno Dunava, uoči sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Ovaj projekat je dio čvrste bilateralne saradnje. Razvoj i prolazak gasovoda Dunavom uz primenu jedinstvene tehnologije dobra je uvertira za sastanak između predsjednika, koji je planiran za 4. decembar u Sočiju", istakao je Bocan-Harčenko koji je posjetio dio gdje se gradi gasni interkonektor u Smederevu.

On je rekao da će ovaj dio magistralnog gasovoda biti izgrađen i da je to veliki projekat koji će snabdjevati Srbiju i Evropu.

"Smatram da će bugarski dio biti izgrađen. Trenutno postoje svi signali da stvari idu u tom pravcu. Mi uvereno gledamo u budućnost", rekao je ruski ambasador, prenosi "Sputnjik".

"Gasprom" je 19. novembra saopštio da završava posljednje pripreme prije puštanja u rad gasovoda "Turski tok", što bi trebalo da se dogodi do kraja 2019. godine.

Trenutno su oba kraka napunjena gasom.

Kompresorska stanica "Ruska" i obalski dio u Rusiji spremni su da počnu sa radom, a istovremeno se privode kraju radovi na prijemnom terminalu u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana