Гујон: Суспендовање Твитер налога атак на слободу мишљења

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон суспендовање његовог Твитер налога на тој друштвеној мрежи види као директан напад на слободу мишљења и говора.

Гујон за Танјуг наводи да је друштвена мрежа "Твитер" без икаквог образложења трајно суспендовала његов налог на којем је имао више од 34.000 пратилаца, након што је реаговао на анкету коју је објавио један медиј у којој се наводи да "готово половина грађана Србије сматра да је КиМ изгубљено”.

"Налог ми је укинут након што сам раскринкао контроверзну анкету коју је објавила телевизија Н1, у којој се наводи да је половина грађана Србије спремна да призна независнот Косова и заборави на КиМ", казао је Гујон.

Он тврди да је анкета урадила у марту ове године једна невладина организације која сарађује са страним медијима и истиче да њено објављивање у овом периоду види као пропаганду.

Гујон истиче и да је први пут суспендован на једној друштвеној мрежи, али наглашава да је већ неколико пута доживљавао непријатности током вишегодишњег бављења хуманитарним радом на КиМ.

"Био сам цензурисан у појединим француским и арапским медијима и хапшен на КиМ. Очигледно је то цена коју човек мора да плати кад жели да брани истину, правду и слабије и кад жели да се бави хуманитарним радом", навео је Гујон.

Додао је да очекује да ће у најкраћем року успјети да врати свој налог и да ће та друштвена мрежа промијенити одлуку, за коју каже да нема никаквог смисла.

"Претходних десет година објављујем разне вести у вези са Србијом и КиМ и сада кад је ситуација на том простору изузетно напета они су ми укинули профил", навео је Гујон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана