Грујичић: Млади се отровали етанолом, одговоран је организатор

Танјуг
Грујичић: Млади се отровали етанолом, одговоран је организатор

БЕОГРАД - Млади који су се 15. фебруара отровали у једном београдском ноћном клубу, отровали су се етанолом, а не шпиритусом, како се раније мислило, изјавила је министарка здравља Даница Грујичић и додала да није било никаквих психоактивних супстанци, већ је ријеч о тешком тровању алкохолом.

Она је рекла да организатора забаве сматра одговорним за оно што се десило.

"Лично сматрам одговорним организатора. Морали су на улазу да провере личне карте. Да ли се то ради, колико се поштује, како направити контролу, то прелази надлежности Министарства здравља", истакла је Грујичић за ТВ Блиц, пренео је данашњи Блиц.

Додала је да мисли да би организатор требало да заврши у затвору, а да се клуб у коме се тровање десило, затвори. Она је испричала да се за помоћ због тровања обратило 28 људи, од којих је само двоје одраслих, а сви остали су малољетници, да је на лечењу је задржано њих 12, што, како је рекла, значи да су имали тешко тровање етанолом

. "Није ту било никаквих других психоактивних супстанци, то нису деца која су се дрогирала. Изгледа је неко сипао медицински алкохол у ту флашу, а то је само по себи злочин", рекла је министарка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана