Grujičić: Mladi se otrovali etanolom, odgovoran je organizator

Tanjug
Grujičić: Mladi se otrovali etanolom, odgovoran je organizator

BEOGRAD - Mladi koji su se 15. februara otrovali u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, kako se ranije mislilo, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić i dodala da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je riječ o teškom trovanju alkoholom.

Ona je rekla da organizatora zabave smatra odgovornim za ono što se desilo.

"Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja", istakla je Grujičić za TV Blic, preneo je današnji Blic.

Dodala je da misli da bi organizator trebalo da završi u zatvoru, a da se klub u kome se trovanje desilo, zatvori. Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloljetnici, da je na lečenju je zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom

. "Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin", rekla je ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana