Гренел објавио слике Газивода уз натпис Језеро Трамп

Танјуг
Гренел објавио слике Газивода уз натпис Језеро Трамп

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Специјални представник америчког предсједника за дијалог Ричард Гренел објавио је данас на друштвеним мрежама фотографије језера Газиводе на којима се види натпис “Језеро Трамп” (Lake Trump).

Гренел је у сторију на Инстаграм налогу објавио двије фотографије са портала Косово онлајн не кријући одушевљење због потеза Срба са сјевера Косова.

Гренел је фотографију језера Газиводе с натписом “Језеро Трамп” објавио и на Твитеру уз поруку да су се обје стране “сложиле око новог имена”.

“Како назвати језеро које је на Косову и у Србији озбиљан камен спотицања упркос компромису који су осмислиле САД о покретању студије изводљивости да се створе радна мјеста и више енргије за регион... тако да су се обје стране сложиле око новог имена: Језеро Трамп”, написао је Гренел на Твитеру.

Срби на сјеверу Косова и Метохије данас су на Брњачком мосту, на путу који повезује Београд и Приштину, и на брани језера Газиводе, поставили велике транспаренте којима су предсједнику САД Доналду Трампу послали поруку подршке, због његове борбе за мир и напредак у региону и ангажовања у дијалогу Београда и Приштине.

На мосту је освануо транспарент са поруком на енглеском “Предсједниче Трамп, косовски Срби захваљују Вам на томе што доносите мир”, пренио је портал Косово онлине.

Транспарент је постављен и на брани језера Газиводе и на њему пише “Језеро Трамп”.

Гренел је на фотографијама означио језеро Газиводе које се налази на сјеверу Косова и америчког предсједника Трампа.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана