Grenel objavio slike Gazivoda uz natpis Jezero Tramp

Tanjug
Grenel objavio slike Gazivoda uz natpis Jezero Tramp

KOSOVSKA MITROVICA - Specijalni predstavnik američkog predsjednika za dijalog Ričard Grenel objavio je danas na društvenim mrežama fotografije jezera Gazivode na kojima se vidi natpis “Jezero Tramp” (Lake Trump).

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dvije fotografije sa portala Kosovo onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa sjevera Kosova.

Grenel je fotografiju jezera Gazivode s natpisom “Jezero Tramp” objavio i na Tviteru uz poruku da su se obje strane “složile oko novog imena”.

“Kako nazvati jezero koje je na Kosovu i u Srbiji ozbiljan kamen spoticanja uprkos kompromisu koji su osmislile SAD o pokretanju studije izvodljivosti da se stvore radna mjesta i više enrgije za region... tako da su se obje strane složile oko novog imena: Jezero Tramp”, napisao je Grenel na Tviteru.

Srbi na sjeveru Kosova i Metohije danas su na Brnjačkom mostu, na putu koji povezuje Beograd i Prištinu, i na brani jezera Gazivode, postavili velike transparente kojima su predsjedniku SAD Donaldu Trampu poslali poruku podrške, zbog njegove borbe za mir i napredak u regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.

Na mostu je osvanuo transparent sa porukom na engleskom “Predsjedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir”, prenio je portal Kosovo online.

Transparent je postavljen i na brani jezera Gazivode i na njemu piše “Jezero Tramp”.

Grenel je na fotografijama označio jezero Gazivode koje se nalazi na sjeveru Kosova i američkog predsjednika Trampa.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana