Гренел: Курти уништио чврсте везе Приштине и САД

Танјуг
Foto: Архива

ВАШИНГТОН - Бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је данас да Вашингтон подржава оне за које вjерује да напредују у поштовању западних вриједности и оптужио премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да је, како је навео, "уништио чврсте везе" тзв. Косова и САД.

Гренел је на Твитеру, реагујући на коментар Куртија о јучерашњем насилном упаду тзв. косовске полиције у зграде општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић да је право изабраних на демократским изборима да преузму функцију, написао да је Курти први лидер чије су поступке осудили и демократе и републиканци. 

Гренел је поручио предсједници привремених приштинских институција Вјоси Османи да је "тишина забрињавајућа", док је бившем премијеру тзв. Коосова Хашиму Тачију поручио да је "сада потребан".

Припадници полиције такозваног Косова насилно су ушли јуче у општинске зграде у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, бацивши претходно на окупљене грађане који су то покушали да спријече, шок бомбе и сузавац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана