Градоначелник Зубин Потока: Ситуација и даље напета

Танјуг
Foto: Косово Онлајн

ЗУБИН ПОТОК - Градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић изјавио је данас да је ситуација у тој општини и даље изузетно напета, а да су грађани узнемирени и, како је рекао, благо уплашени.

“Оно што је најпроблематичније је то што су косовске безбедносне снаге формиране као Косовски заштитни корпус који је наводно задужен за решавање елементарних непогода. Међутим, елементарних непогода у Зубином Потоку ових дана није било”, рекао је Вуловић.

Он је подсјетио да су мимо свих закона и устава тзв. Косова косовске безбједносне снаге дошле на сјевер КиМ без сагласности градоначелника све четири општине на сјеверу покрајне.

Вуловић је оцијенио да је веома забрињавајуће што о свему “ћути КФОР, а и амбасадори Квинте” и указао да се на честим састанцима са представницима КФОР-а износе сви проблеми који тиште Србе на сјеверу покрајне, а највише безбједносни проблеми.

“На свим састанцима им достављамо сву докуметацију са свим кршењима договора и злоупотребама од стране снага РОСУ на Северу Косова и упорно захтевамо да инсистирају код привремених приштинских органа да предузму кораке и заштите српско становништво”, рекао је Вуловић и нагласио да Срби на КиМ не желе да звецкају оружјем.

Према његовим ријечима, Срби желе миран живот за себе и своје породице, али на подручју општине Зубин Поток се тренутно гради база коју ће по свему судећи користити припадници РОСУ.

Иако су општински органи одмах уручили рјешење о обустави свих радова, наложили инвеститору да прекине са свим активностима и обавестили полицијску станицу у Зубином Потоку која је даље обавјестила регионалну полицију у Косовској Митровици, још увек нико није реаговао, каже Вуловић.

“После неколико дана нереаговања, упутили смо захтев тужилаштву у Косовској Митровици да предузме кораке у складу са законом јер није нормално да неко отима нечију приватну имовину, а да нико не реагује. Борба за наша права се наставља”, поручио је Вуловић и додао да су о свему обавештени и КФОР, и амбасадори Квинте, и посебно, америчка амбасада у Приштини.

Вуловић је рекао да се не зна шта је сљедећи потез Аљбина Куртија и поновио да су Срби на сјеверу КиМ “своји на своме” и да они никуда неће отићи.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана