Годишњица страдања резервиста ЈНА на Коранском мосту

Танјуг
Годишњица страдања резервиста ЈНА на Коранском мосту

БЕОГРАД - Полагањем вијенаца на споменик испред општине Земун и паљењем свећа у цркви Светог Николаја у помен страдалим Србима, породице жртава и представници више удружења, обиљежили су данас 29 година од када су припадници хрватских паравојних и полицијских снага починили злочин над 13 крајишких Срба на Коранском мосту у Карловцу.

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта подсјетио је да је 21. септембра 1991. године убијено 13, а тешко рањена четири припадника резервног састава ЈНА, углавном из кордунашког мјеста Крњак, наводећи да је тај злочин један од доказа да је циљ ХДЗ-а и Фрање Туђмана био стварање етнички чисте хрватске државе без или са што мање Срба.

Линта у саопштењу истиче да је хрватско правосуђе за тај свирепи злочин осудило само једног припадника хрватских паравојних снага - Михајла Храстова тек 2015. године и то на свега четири године затвора, називајући то суђење фарсом.

Линта је позвао Тужилаштво за ратне злочине да покрене истрагу за злочин на Коранском мосту с циљем да се процесуирају налогодавци и остали извршиоци убијства 13 крајишких Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана