Godišnjica stradanja rezervista JNA na Koranskom mostu

Tanjug
Godišnjica stradanja rezervista JNA na Koranskom mostu

BEOGRAD - Polaganjem vijenaca na spomenik ispred opštine Zemun i paljenjem sveća u crkvi Svetog Nikolaja u pomen stradalim Srbima, porodice žrtava i predstavnici više udruženja, obilježili su danas 29 godina od kada su pripadnici hrvatskih paravojnih i policijskih snaga počinili zločin nad 13 krajiških Srba na Koranskom mostu u Karlovcu.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podsjetio je da je 21. septembra 1991. godine ubijeno 13, a teško ranjena četiri pripadnika rezervnog sastava JNA, uglavnom iz kordunaškog mjesta Krnjak, navodeći da je taj zločin jedan od dokaza da je cilj HDZ-a i Franje Tuđmana bio stvaranje etnički čiste hrvatske države bez ili sa što manje Srba.

Linta u saopštenju ističe da je hrvatsko pravosuđe za taj svirepi zločin osudilo samo jednog pripadnika hrvatskih paravojnih snaga - Mihajla Hrastova tek 2015. godine i to na svega četiri godine zatvora, nazivajući to suđenje farsom.

Linta je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine da pokrene istragu za zločin na Koranskom mostu s ciljem da se procesuiraju nalogodavci i ostali izvršioci ubijstva 13 krajiških Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana