Гашић и директор Полиције Дубаија отворили "е-Полицијску станицу"

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Братислав Гашић и директор Полиције Дубаија генерал-потпуковник Абдулах Калиф Ал Мари данас су свечано отворили „е-Полицијску станицу“ у Београду на води, најсавременију полицијску станицу која ће пружати услуге грађанима без присуства полицијских службеника, а која ће у наредном периоду бити пуштена у рад.

Две делегације обишле су и реновиране просторије Полицијске станице Савски венац у којој се, између осталог, налазе и канцеларије службеника који ће пружати подршку у раду „е-Полицијске станице“, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
    
Министар Гашић се захвалио  Уједињеним Арапским Емиратима на експертизи и свесрдној подршци у реализацији овог пројекта, нагласивши да је поносан што ће Београд, по угледу на Дубаи добити једну од најмодернијих полицијских станица, која ће несумњиво олакшати грађанима приступ појединим полицијским услугама. 
    
„Е-Полицијска станица је била наша заједничка жеља да сарадњу унапредимо и кроз овај пројекат. Београд и Србија заслужују овакве модерне полицијске станице које ће брзо и ефикасно пружати разноврсне услуге нашим грађанима и учинити полицију још ефикаснијом“, нагласио је Гашић. 
    
Министар је додао да је овај заједнички пројекат показатељ блиских партнерских односа Србије и Уједињених Арапских Емирата, истакавши да је сарадња са Полицијом Дубаија, као важног стратешког партнера, резултат добрих веза које су успоставила два председника Александар Вучић и шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахјани.
    
Директор полиције Ал Мари нагласио је да су „е-Полицијске станице“ у Дубаију оствариле изванредан успех, јер грађанима даноноћно, на више различитих језика, пружају брзе и ефикасне безбедносне и друштвене услуге. 
    
„Задовољство нам је што смо кроз овај пројекат пренели наша знања и најбољу праксу колегама из Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Жеља нам је да помогнемо нашим српским партнерима да се што више полицијских станица у Србији трансформише на овај начин, јер ће у великој мери побољшати животе грађана“, истакао је Ал Мари. 
    
Гашић и Ал Мари су се сагласили да ће две полиције наставити сарадњу у свим областима од заједничког интереса, у циљу добробити грађана Србије и Уједињених Арапских Емирата, истиче се у саопштењу. 
    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана