Gašić i direktor Policije Dubaija otvorili "e-Policijsku stanicu"

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Policije Dubaija general-potpukovnik Abdulah Kalif Al Mari danas su svečano otvorili „e-Policijsku stanicu“ u Beogradu na vodi, najsavremeniju policijsku stanicu koja će pružati usluge građanima bez prisustva policijskih službenika, a koja će u narednom periodu biti puštena u rad.

Dve delegacije obišle su i renovirane prostorije Policijske stanice Savski venac u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu „e-Policijske stanice“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
    
Ministar Gašić se zahvalio  Ujedinjenim Arapskim Emiratima na ekspertizi i svesrdnoj podršci u realizaciji ovog projekta, naglasivši da je ponosan što će Beograd, po ugledu na Dubai dobiti jednu od najmodernijih policijskih stanica, koja će nesumnjivo olakšati građanima pristup pojedinim policijskim uslugama. 
    
„E-Policijska stanica je bila naša zajednička želja da saradnju unapredimo i kroz ovaj projekat. Beograd i Srbija zaslužuju ovakve moderne policijske stanice koje će brzo i efikasno pružati raznovrsne usluge našim građanima i učiniti policiju još efikasnijom“, naglasio je Gašić. 
    
Ministar je dodao da je ovaj zajednički projekat pokazatelj bliskih partnerskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, istakavši da je saradnja sa Policijom Dubaija, kao važnog strateškog partnera, rezultat dobrih veza koje su uspostavila dva predsednika Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjani.
    
Direktor policije Al Mari naglasio je da su „e-Policijske stanice“ u Dubaiju ostvarile izvanredan uspeh, jer građanima danonoćno, na više različitih jezika, pružaju brze i efikasne bezbednosne i društvene usluge. 
    
„Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat preneli naša znanja i najbolju praksu kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Želja nam je da pomognemo našim srpskim partnerima da se što više policijskih stanica u Srbiji transformiše na ovaj način, jer će u velikoj meri poboljšati živote građana“, istakao je Al Mari. 
    
Gašić i Al Mari su se saglasili da će dve policije nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, u cilju dobrobiti građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ističe se u saopštenju. 
    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana