Филип Каписода због љубоморе убио Ксенију Пајчин, па себе

Глас Српске
Филип Каписода због љубоморе убио Ксенију Пајчин, па себе

БЕОГРAД - Црногорски манекен Филип Каписода (23) убио је своју дјевојку Ксенију Пајчин (33), а потом извршио самоубиство у нападу љубоморе, преносе јуче агенције претпоставке о узроцима ове трагедије, која се догодила у уторак увече.

Директор полиције, Милорад Вељовић, каже да се, по ономе што се за сада може претпоставити, највјероватније ради о убиству и самоубиству.

- Међутим, коначну реч о свему можемо дати тек након извршеног комплетног увиђаја, као и саме обдукције - наводи Вељовић.

Приликом увиђаја, незванично се могло чути да полиција претпоставља да је Каписода убио Ксенију Пајчин пуцајући јој у главу, а потом извршио самоубиство. Пиштољ је пронађен између њихових беживотних тијела.

Претпоставља се да је трагедији на Вождовцу претходила жестока расправа која је трајала данима и да је полиција још у недјељу интервенисала када је љубоморни Цетињанин развалио врата од стана јер Ксенија, у страху, није хтјела да га пусти у кућу.

Да се у стану у коме се догодила трагедија нешто чудно збива, прва је примијетила комшиница са спрата. Њој је било чудно да Ксенијин пас неколико сати стоји испред улазних врата, лаје, а нико га не пушта унутра.

- Пас је цвилео испред врата. У почетку нам то није било чудно, јер је Ксенија знала да га пусти из стана да истрчи напоље, а онда би се сам вратио. Овога пута је то било другачије јер кучету нико није отварао врата, а мрак је почео да пада - прича комшиница.
Она је телефоном позвала Ксенијину мајку која живи у близини и која је одмах дошла са резервним кључевима стана. Међутим, није могла да откључа врата, јер је са унутрашње стране кључ био у брави. Истовремено је лупала у врата и дозивала кћерку, али одговора није било.

Немоћна, позвала је комшију у помоћ и на крају су провалили врата.
- Видели смо језив призор. Љубица је почела да јауче. Ксенијино тело је било крај улазних врата. Глава јој је била обливена крвљу. Два метра даље лежао је Филип. Ни он није давао знаке живота - испричала је потресена комшиница.

Убрзо је стигла полиција. У стану је пронађен Каписодин пиштољ "ЦЗ 88" из кога је испалио смртоносне хице, а за који, у Србији, није имао дозволу за ношење.

Београдски медији наводе да је пјевачица покушала да побјегне од Филипа, и да је зато њено тијело пронађено крај улазних врата.
Он је међутим сустигао и пуцао јој у потиљак. Потом је цијев пиштоља ставио себи у уста и извршио самоубиство, а пиштољ је пао крај његовог тијела.

Због њихових свађа полиција је два пута долазила у стан, први пут у недјељу, а други пут у понедјељак увече када је Каписода развалио врата. Испред зграде, осим комшија, полиције и много знатижељних грађана, у уторак увече нашле су се и естрадне звијезде, односно пријатељи и рођаци преминулих.

Портпарол суда Душица Ристић рекла је да је истражни судија Вишег суда у Београду наложио да се изврши обдукција и токсиколошка анализа ради утврђивања узрока смрти Пајчинове и Каписоде.

Како је истакла, анализе ће, по наредби истражног судије, који је и обавио увиђај, обавити Војномедицинска академија у Београду.

Биографије

Ксенија Пајчин рођена је у Београду 1977. године. Каријеру је започела као играчица у групи "Бит стрит", а јавности је позната од средине деведесетих, када је била пјевачица дуета групе "Дак". Послије тога наставила је самосталну каријеру у Србији и Грчкој.

Филип Каписода, рођени брат рукометаша Петра, рођен је 1987. године. Јавности је постао познат након учешћа у ријалити-шоу "Велики брат".

Пријатељи

Пријатељи покојне певачице тврде да је она јако вољела Филипа, али да је његова љубомора била неподношљива.

Менаџер Ксеније Пајчин Дуле Aнтић рекао је да је Филипа једном видео на Златибору.

- Певала је Ксенија и тада сам га први пут упознао. Он је био јако фин, културан, дечко. Све најбоље могу да кажем. Она га је волела, то се по њој видело - навео је Aнтић.

Везани текст: Ксенија Пајчин и Филип Каписода пронађени мртви VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана