Filip Kapisoda zbog ljubomore ubio Kseniju Pajčin, pa sebe

Glas Srpske
Filip Kapisoda zbog ljubomore ubio Kseniju Pajčin, pa sebe

BEOGRAD - Crnogorski maneken Filip Kapisoda (23) ubio je svoju djevojku Kseniju Pajčin (33), a potom izvršio samoubistvo u napadu ljubomore, prenose juče agencije pretpostavke o uzrocima ove tragedije, koja se dogodila u utorak uveče.

Direktor policije, Milorad Veljović, kaže da se, po onome što se za sada može pretpostaviti, najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu.

- Međutim, konačnu reč o svemu možemo dati tek nakon izvršenog kompletnog uviđaja, kao i same obdukcije - navodi Veljović.

Prilikom uviđaja, nezvanično se moglo čuti da policija pretpostavlja da je Kapisoda ubio Kseniju Pajčin pucajući joj u glavu, a potom izvršio samoubistvo. Pištolj je pronađen između njihovih beživotnih tijela.

Pretpostavlja se da je tragediji na Voždovcu prethodila žestoka rasprava koja je trajala danima i da je policija još u nedjelju intervenisala kada je ljubomorni Cetinjanin razvalio vrata od stana jer Ksenija, u strahu, nije htjela da ga pusti u kuću.

Da se u stanu u kome se dogodila tragedija nešto čudno zbiva, prva je primijetila komšinica sa sprata. Njoj je bilo čudno da Ksenijin pas nekoliko sati stoji ispred ulaznih vrata, laje, a niko ga ne pušta unutra.

- Pas je cvileo ispred vrata. U početku nam to nije bilo čudno, jer je Ksenija znala da ga pusti iz stana da istrči napolje, a onda bi se sam vratio. Ovoga puta je to bilo drugačije jer kučetu niko nije otvarao vrata, a mrak je počeo da pada - priča komšinica.
Ona je telefonom pozvala Ksenijinu majku koja živi u blizini i koja je odmah došla sa rezervnim ključevima stana. Međutim, nije mogla da otključa vrata, jer je sa unutrašnje strane ključ bio u bravi. Istovremeno je lupala u vrata i dozivala kćerku, ali odgovora nije bilo.

Nemoćna, pozvala je komšiju u pomoć i na kraju su provalili vrata.
- Videli smo jeziv prizor. Ljubica je počela da jauče. Ksenijino telo je bilo kraj ulaznih vrata. Glava joj je bila oblivena krvlju. Dva metra dalje ležao je Filip. Ni on nije davao znake života - ispričala je potresena komšinica.

Ubrzo je stigla policija. U stanu je pronađen Kapisodin pištolj "CZ 88" iz koga je ispalio smrtonosne hice, a za koji, u Srbiji, nije imao dozvolu za nošenje.

Beogradski mediji navode da je pjevačica pokušala da pobjegne od Filipa, i da je zato njeno tijelo pronađeno kraj ulaznih vrata.
On je međutim sustigao i pucao joj u potiljak. Potom je cijev pištolja stavio sebi u usta i izvršio samoubistvo, a pištolj je pao kraj njegovog tijela.

Zbog njihovih svađa policija je dva puta dolazila u stan, prvi put u nedjelju, a drugi put u ponedjeljak uveče kada je Kapisoda razvalio vrata. Ispred zgrade, osim komšija, policije i mnogo znatiželjnih građana, u utorak uveče našle su se i estradne zvijezde, odnosno prijatelji i rođaci preminulih.

Portparol suda Dušica Ristić rekla je da je istražni sudija Višeg suda u Beogradu naložio da se izvrši obdukcija i toksikološka analiza radi utvrđivanja uzroka smrti Pajčinove i Kapisode.

Kako je istakla, analize će, po naredbi istražnog sudije, koji je i obavio uviđaj, obaviti Vojnomedicinska akademija u Beogradu.

Biografije

Ksenija Pajčin rođena je u Beogradu 1977. godine. Karijeru je započela kao igračica u grupi "Bit strit", a javnosti je poznata od sredine devedesetih, kada je bila pjevačica dueta grupe "Dak". Poslije toga nastavila je samostalnu karijeru u Srbiji i Grčkoj.

Filip Kapisoda, rođeni brat rukometaša Petra, rođen je 1987. godine. Javnosti je postao poznat nakon učešća u rijaliti-šou "Veliki brat".

Prijatelji

Prijatelji pokojne pevačice tvrde da je ona jako voljela Filipa, ali da je njegova ljubomora bila nepodnošljiva.

Menadžer Ksenije Pajčin Dule Antić rekao je da je Filipa jednom video na Zlatiboru.

- Pevala je Ksenija i tada sam ga prvi put upoznao. On je bio jako fin, kulturan, dečko. Sve najbolje mogu da kažem. Ona ga je volela, to se po njoj videlo - naveo je Antić.

Vezani tekst: Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda pronađeni mrtvi VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana