Ескобар: Курти има два дана да одговори на наше захтјеве

Танјуг
Ескобар: Курти има два дана да одговори на наше захтјеве

ПРИШТИНА- Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има два дана да одговори на захтјеве ЕУ и САД.

Он је новинарима у Приштини рекао да ће он и специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак у петак обавестити јавност да ли има напретка или не, преноси Репортери.

Како је рекао, Курти је дужан и да се до петка изјасни о питању избора на сјеверу, као и да Охрид нема план Б и да споразум мора да се примени.

Према ријечима Ескобара, уколико Курти не прихвати три услова, онда је јасно да не жели сарадњу са САД и ЕУ и да то не може да прође без последица, преноси Кљан Косова. Он је додао да су САД, Европска унија и сви међународни партнери заједно у захтевима за смиривање и нормализацију ситуације и да ће, уколико се то не деси, последице по Приштину бити дуготрајне и појаснио да те последице неће бити усмерене на становнике тзв. Косова.

Ескобар и Лајчак од понедељка увече се налазе у Приштини где су разговарали са Куртијем, предсједницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, представницима три највеће опозиционе странке и Српском листом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана