Ер Србија премашила укупан број путника из 2018.

Срна
Ер Србија премашила укупан број путника из 2018.

Авиокомпанија Ер Србија прије истека календарске године премашила је укупан број путника из 2018. године, превезавши преко матичног аеродрома у Београду 2 милиона, 512 хиљада и 324 особе, саопштено је из ове компаније.

У тај број нису укључени путници који су користили услуге српског националног авиопревозника преко нове базе, аеродрома "Константин Велики" у Нишу, која је успостављена у јулу, наводи се у саопштењу.

У октобру је превезено за 13,37 одсто више путника у односу на октобар прошле године, чиме је остварен најбољи резултат за тај мјесец од када компанија послује под именом "Ер Србија", а тренд раста настављен је и у новембру када је превезено за 25 одсто више путника у односу на исти период 2018. године.

Национални авиопревозник је ове године увео директне летове из Београда ка чак десет нових дестинација, укључујући линију за Истанбул, која ће бити успостављена у децембру.

Уз увођење 12 нових линија из Ниша у јулу и аугусту, Ер Сербја је у текућој години остварила најснажнију експанзију од оснивања компаније, истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана