Er Srbija premašila ukupan broj putnika iz 2018.

Srna
Er Srbija premašila ukupan broj putnika iz 2018.

Aviokompanija Er Srbija prije isteka kalendarske godine premašila je ukupan broj putnika iz 2018. godine, prevezavši preko matičnog aerodroma u Beogradu 2 miliona, 512 hiljada i 324 osobe, saopšteno je iz ove kompanije.

U taj broj nisu uključeni putnici koji su koristili usluge srpskog nacionalnog avioprevoznika preko nove baze, aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, koja je uspostavljena u julu, navodi se u saopštenju.

U oktobru je prevezeno za 13,37 odsto više putnika u odnosu na oktobar prošle godine, čime je ostvaren najbolji rezultat za taj mjesec od kada kompanija posluje pod imenom "Er Srbija", a trend rasta nastavljen je i u novembru kada je prevezeno za 25 odsto više putnika u odnosu na isti period 2018. godine.

Nacionalni avioprevoznik je ove godine uveo direktne letove iz Beograda ka čak deset novih destinacija, uključujući liniju za Istanbul, koja će biti uspostavljena u decembru.

Uz uvođenje 12 novih linija iz Niša u julu i augustu, Er Serbja je u tekućoj godini ostvarila najsnažniju ekspanziju od osnivanja kompanije, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana