Епископ Василије захвалио Додику за подршку одржавању свесрпског сабора

Танјуг
Епископ Василије захвалио Додику за подршку одржавању свесрпског сабора

КРУШЕДОЛ - Његово преосвештенство епископ сремски Василије угостио је данас српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у манастиру Крушедол гдје се одржава 16. Крајишки црквено-народни свесрпски сабор "Крушедолска звона".

Епископ Василије захвалио је српском члану Предсједништва за подршку коју свих ових година несебично пружа овом сабору, те увелича својим присуством.

Додик је истакао да је Крушедолски сабор - сабор окупљања и саборовања око Цркве која је најснажнији елемент српског идентитета и захвалио епископу Василију на срдачној добродошлици.

Пред манастиром Крушедол окупило се више од хиљаду људи, Срба из Хрватске, Републике Српске, Србије и дијаспоре који су поздравили српског члана Предсједништва БиХ и дочекали га са великим одушевљењем.

У манастиру Крушедол данас се одржава 16. Крајишки црквено-народни свесрпски сабор "Крушедолска звона", који је почео Светом архијерејском литургијом и парастосом за све Србе страдале у ратовима од 1991. до 1999. године и умрле у избјеглиштву.

Након литургије и парастоса за страдале Србе, бесједу ће одржати министар за бригу о породици и демографију Србије Ратко Дмитровић и предсједник Организационог одбора сабора Вељко Вукелић.

У културно-умјетничком програму учествоваће Милица Досковић, Фенечки бисери, Баја Мали Книнџа, Минђушари и бројна културно-умјетничка друштва. /крај/тп/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана