Episkop Vasilije zahvalio Dodiku za podršku održavanju svesrpskog sabora

Tanjug
Episkop Vasilije zahvalio Dodiku za podršku održavanju svesrpskog sabora

KRUŠEDOL - Njegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije ugostio je danas srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u manastiru Krušedol gdje se održava 16. Krajiški crkveno-narodni svesrpski sabor "Krušedolska zvona".

Episkop Vasilije zahvalio je srpskom članu Predsjedništva za podršku koju svih ovih godina nesebično pruža ovom saboru, te uveliča svojim prisustvom.

Dodik je istakao da je Krušedolski sabor - sabor okupljanja i saborovanja oko Crkve koja je najsnažniji element srpskog identiteta i zahvalio episkopu Vasiliju na srdačnoj dobrodošlici.

Pred manastirom Krušedol okupilo se više od hiljadu ljudi, Srba iz Hrvatske, Republike Srpske, Srbije i dijaspore koji su pozdravili srpskog člana Predsjedništva BiH i dočekali ga sa velikim oduševljenjem.

U manastiru Krušedol danas se održava 16. Krajiški crkveno-narodni svesrpski sabor "Krušedolska zvona", koji je počeo Svetom arhijerejskom liturgijom i parastosom za sve Srbe stradale u ratovima od 1991. do 1999. godine i umrle u izbjeglištvu.

Nakon liturgije i parastosa za stradale Srbe, besjedu će održati ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Ratko Dmitrović i predsjednik Organizacionog odbora sabora Veljko Vukelić.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovaće Milica Dosković, Fenečki biseri, Baja Mali Knindža, Minđušari i brojna kulturno-umjetnička društva. /kraj/tp/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana