"Електросевер" добио лиценцу за рад

Srna
Foto: Arhiva

Регулаторна агенција за електричну енергију у Приштини одбрила је данас фирми "Електросевер" лиценцу за снабдијевање потрошача електричном енергијом на подручју општина Лепосавић, Звечан, сјеверна Косовска Митровица и Зубин Поток, према договору из Брисела, постигнутом ове седмице.

Одлука је донесена једногласно, саопштено је из ове агенције,

"Електросевер" је 28. децембра 2020. године упутио агенцији захтјев за издавање дозволе за снабдијевање електричном енергијом.

- Захтјев за лиценцирање је исправно описан хронолошки. Ова лиценца значи да ће се купци снабдевати по нерегулисаним /слободним/ ценама, што значи да ће се купци снабдевати по ценама које нуди овај "Електросевер" - рекао је предсједник Агенције Имер Фејзулаху наглашавајући да ће "тарифе за кориштење тржишне преносне мреже добављача биће обавезне и примењиваће се на целој територији" такозване Републике Косово.

Делегације Београда и Приштине у уторак су у Бриселу усвојиле мапу пута за примјену споразума о енергетици усвојеног 2013. године.

Тим споразумом, "Електросевер" компанија у власништву Србије основана на Косову снабдијеваће струјом потрошаче у четири општине са већинским српским становништвом на сјеверу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана