"Elektrosever" dobio licencu za rad

Srna
Foto: Arhiva

Regulatorna agencija za električnu energiju u Prištini odbrila je danas firmi "Elektrosever" licencu za snabdijevanje potrošača električnom energijom na području opština Leposavić, Zvečan, sjeverna Kosovska Mitrovica i Zubin Potok, prema dogovoru iz Brisela, postignutom ove sedmice.

Odluka je donesena jednoglasno, saopšteno je iz ove agencije,

"Elektrosever" je 28. decembra 2020. godine uputio agenciji zahtjev za izdavanje dozvole za snabdijevanje električnom energijom.

- Zahtjev za licenciranje je ispravno opisan hronološki. Ova licenca znači da će se kupci snabdevati po neregulisanim /slobodnim/ cenama, što znači da će se kupci snabdevati po cenama koje nudi ovaj "Elektrosever" - rekao je predsjednik Agencije Imer Fejzulahu naglašavajući da će "tarife za korištenje tržišne prenosne mreže dobavljača biće obavezne i primenjivaće se na celoj teritoriji" takozvane Republike Kosovo.

Delegacije Beograda i Prištine u utorak su u Briselu usvojile mapu puta za primjenu sporazuma o energetici usvojenog 2013. godine.

Tim sporazumom, "Elektrosever" kompanija u vlasništvu Srbije osnovana na Kosovu snabdijevaće strujom potrošače u četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana