Елек: Рањени Драгиша Гаљак животно угрожен

Срна
Елек: Рањени Драгиша Гаљак животно угрожен

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Директор болнице у сјеверном дијелу Косовске Митровице Златан Елек изјавио је вечерас да се љекари боре за живот Драгише Гаљка у којег је у Звечану пуцао припадник косовске полиције.

Он је истакао да Гаљак има двије прострелне ране, једну лијеве половине карлице, а другу лијеве шаке, те да се налази у јединици интензивне његе након што је завршена операција.

Елек је рекао новинарима да су данас у болници помоћ затражила 52 пацијента повријеђена у Звечану, да већина има повреде од гумених метака, шок бомби и сузавца.

“Друго двоје повређених који су одбили да буду хоспитализовани су доктор Драгиша Миловић, заменик директора КБЦ-а, који је задобио више повреда грудног коша, леђа, трбуха, горњих и доњих екстремитета. Те повреде су нанете ударцима чизмама и палицама Кфорових војника. Повређен је и Часлав Софронијевић који има повреде од гумених метака у левом слабинскм пределу и нагњечања који су последица удараца грудног коша, врата, екстремитета и трбуха”, прецизирао је Елек.

Он је додао да су остали пацијенти лакше повријеђени и да нико од њих није желио да остане на лијечењу у болници.

Више десетина лица повријеђено је у општини Звечан када су припадници РОСУ јединице и КФоОР-а бацили шок бомбе и сузавац како би окупљене Србе што више удаљили од зграде општине и из центра града. Срби су узвратили каменицама, флашама и другим предметима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана