Двије војне комисије истражују погибију пилота

Срна
Двије војне комисије истражују погибију пилота

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је вечерас да су формиране двије војне комисије које ће истражити несрећу у којој су погинула два војна пилота, као и да је у највећем интересу свих да се сазна узрок.

Вулин је рекао да тип авиона “миг 21”, који је пао, нема класичну црну кутију, али да има снимаче параметара који за сада још нису пронађени.

“На терену је стручна експертска комисија коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије”, рекао је Вулин за РТС.

Према његовим ријечима, сви резултати се прво достављају тужилаштву, које онда одлучује да ли ће се и како слати информације.

Вулин истиче да је пад “мига 21” страшна трагедија за породице пилоте, пријатеље, Војску, али и све грађане Србије.

“Посао пилота тежак и сваки лет је опасан. Чини се све да авиони буду исправни, а пилоти обучени”, рекао је Вулин и додао да овакве трагедије увијек заболе.

Вулин каже да ниједан авион не може да полети док не добије пет потписа, од механичара и од самог пилота.

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВиПВО Војске Србије погинули су данас приликом пада авиона “миг 21” у рејону села Брасина код Малог Зворника.

Додик упутио саучешће вучићу поводом погибије пилота

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Србије Александру Вучићу поводом погибије двојице пилота Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране Војске Србије.
“Све нас данас је веома потресла тужна вијест о погибији двојице пилота Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране Војске Србије. Примите изразе дубоког саосјећања у овом тужном тренутку када је Србија изгубила двојицу врсних пилота и патриота у вријеме часног обављања радних задатака”, истакао је Додик.

Додик је замолио Вучића да пренесе изразе саучешћа и члановима породица настрадалих пилота, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана