Dvije vojne komisije istražuju pogibiju pilota

Srna
Dvije vojne komisije istražuju pogibiju pilota

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je večeras da su formirane dvije vojne komisije koje će istražiti nesreću u kojoj su poginula dva vojna pilota, kao i da je u najvećem interesu svih da se sazna uzrok.

Vulin je rekao da tip aviona “mig 21”, koji je pao, nema klasičnu crnu kutiju, ali da ima snimače parametara koji za sada još nisu pronađeni.

“Na terenu je stručna ekspertska komisija koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije”, rekao je Vulin za RTS.

Prema njegovim riječima, svi rezultati se prvo dostavljaju tužilaštvu, koje onda odlučuje da li će se i kako slati informacije.

Vulin ističe da je pad “miga 21” strašna tragedija za porodice pilote, prijatelje, Vojsku, ali i sve građane Srbije.

“Posao pilota težak i svaki let je opasan. Čini se sve da avioni budu ispravni, a piloti obučeni”, rekao je Vulin i dodao da ovakve tragedije uvijek zabole.

Vulin kaže da nijedan avion ne može da poleti dok ne dobije pet potpisa, od mehaničara i od samog pilota.

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona “mig 21” u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Dodik uputio saučešće vučiću povodom pogibije pilota

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom pogibije dvojice pilota Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Srbije.
“Sve nas danas je veoma potresla tužna vijest o pogibiji dvojice pilota Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Srbije. Primite izraze dubokog saosjećanja u ovom tužnom trenutku kada je Srbija izgubila dvojicu vrsnih pilota i patriota u vrijeme časnog obavljanja radnih zadataka”, istakao je Dodik.

Dodik je zamolio Vučića da prenese izraze saučešća i članovima porodica nastradalih pilota, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana