Држављани Србије уговорили секс са Нијемцем па га опљачкали и убили

Г.С.
Држављани Србије уговорили секс са Нијемцем па га опљачкали и убили

ТРИР – Држављани Србије, стари 20 и 26 година , ухапшени су због сумње да су 14. јануара преко апликације за упознавање намамили мушкарца (56), договарајући сексуални однос с њим, а потом га у купатилу његове куће убили и опљачкали, саопштила је њемачка полиција.

 Сумња се да је мушкарац стар 56 година преко апликације уговорио сексуални однос са двојицом младића. Наводно је отишао по њих у Ремшајд и одвезао их у своју кућу у Херсдорфу, у којој су га на спрату убили. Још нису разјашњени сви детаљи злочина. Зна се да је њемачки држављанин убијен у купатилу, и то тако што су му нанесене бројне повреде по глави, пренијели су њемачки медији.

Они наводе да се сумња да је убијени био жртва крађе и да осумњичени с њим нису жељели сексуални однос, већ су чињеницу да је убијени заинтересован за мушкарце искористили како би ушли у кућу.

Према ријечима главног јавног тужиоца у Триру Петера Фрицена, протеклих дана су прикупљени бројни докази.

Изјаве свједока, финансијски и телекомуникациони подаци су систематски анализирани и двојици младића се ушло у траг, рекао је тужилац и открио да постоји свједок који их је у ноћи убиства видио испред куће. Описао је да је један имао браду, а да је други носио маску за лице.

Сумња се да су претресли његову кућу после злочина у потрази за новцем. Однијели су његов мобилни, као и новчаник с платном картицом. Оно што се засад зна јесте да су пјешке побјегли с мјеста злочина, а затим се, користећи такси и јавни превоз, вратили у Сјеверну Рајну, у стан у ком су и ухапшени – открили су истражитељи.

Кључни трагови на основу којих су ухапшени били су мобилни телефон жртве и картица којом су покушали с банкомата да подигну готовину, али нису успјели.

На терет им је ставља убиство из користољубља. Они су приведени истражном судији Окружног суда у Триру, који им је одредио притвор, али нису детаљно износили своје одбране, наводе медији. Убијени је, како наводе медији, живио сам у кући, а његова породица шокирана је оним што се догодило, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана