Državljani Srbije ugovorili seks sa Nijemcem pa ga opljačkali i ubili

G.S.
Državljani Srbije ugovorili seks sa Nijemcem pa ga opljačkali i ubili

TRIR – Državljani Srbije, stari 20 i 26 godina , uhapšeni su zbog sumnje da su 14. januara preko aplikacije za upoznavanje namamili muškarca (56), dogovarajući seksualni odnos s njim, a potom ga u kupatilu njegove kuće ubili i opljačkali, saopštila je njemačka policija.

 Sumnja se da je muškarac star 56 godina preko aplikacije ugovorio seksualni odnos sa dvojicom mladića. Navodno je otišao po njih u Remšajd i odvezao ih u svoju kuću u Hersdorfu, u kojoj su ga na spratu ubili. Još nisu razjašnjeni svi detalji zločina. Zna se da je njemački državljanin ubijen u kupatilu, i to tako što su mu nanesene brojne povrede po glavi, prenijeli su njemački mediji.

Oni navode da se sumnja da je ubijeni bio žrtva krađe i da osumnjičeni s njim nisu željeli seksualni odnos, već su činjenicu da je ubijeni zainteresovan za muškarce iskoristili kako bi ušli u kuću.

Prema riječima glavnog javnog tužioca u Triru Petera Fricena, proteklih dana su prikupljeni brojni dokazi.

Izjave svjedoka, finansijski i telekomunikacioni podaci su sistematski analizirani i dvojici mladića se ušlo u trag, rekao je tužilac i otkrio da postoji svjedok koji ih je u noći ubistva vidio ispred kuće. Opisao je da je jedan imao bradu, a da je drugi nosio masku za lice.

Sumnja se da su pretresli njegovu kuću posle zločina u potrazi za novcem. Odnijeli su njegov mobilni, kao i novčanik s platnom karticom. Ono što se zasad zna jeste da su pješke pobjegli s mjesta zločina, a zatim se, koristeći taksi i javni prevoz, vratili u Sjevernu Rajnu, u stan u kom su i uhapšeni – otkrili su istražitelji.

Ključni tragovi na osnovu kojih su uhapšeni bili su mobilni telefon žrtve i kartica kojom su pokušali s bankomata da podignu gotovinu, ali nisu uspjeli.

Na teret im je stavlja ubistvo iz koristoljublja. Oni su privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Triru, koji im je odredio pritvor, ali nisu detaljno iznosili svoje odbrane, navode mediji. Ubijeni je, kako navode mediji, živio sam u kući, a njegova porodica šokirana je onim što se dogodilo, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana