Додик: Сједница влада Српске и Србије биће одржана у Бањалуци

ГС
Foto: Дражан Оскар Подеровић/Илустрација

БЕОГРАД – Предсједник Републике Српске Милорад Додик саопштио је да је на данашњем састанку са предсједником Србије у Београду договорена посјета Александра Вучића Бањалуци крајем фебруара или почетком марта.

"Договорили смо се да Вучић крајем фебруара, почетком марта дође у Бањалуку, Републику Српску, заједно са Владом Србије, где би се одржала заједничка сједница две владе и Савјета за сарадњу о специјалним везама који чине предсједници република, односно премијери и да тако заједнички направимо неку нову динамику", рекао је Милорад Додик за РТРС након састанка.

Он је истакао да је са Вучићем разговарао о свим важним и актуелним темама, укључујући ситуацију на Косову и Метохији и економске теме.

"Међународни фактор, прије свега САД, Њемачка, Француска и Велика Британија покушавају да своју ранију брљотину везану за признање Косова доведу до краја тако што би натјерали Србију да евентуално кроз неку потпуно сумњиву конструкцију која се предлаже, а то је да се ћути и пусти, доведе Србију у понижавајући положај", рекао је Додик.

Он је нагласио да је најважније да се очува преговарачка позиција.

Када је ријеч о економским питањима, Додик је навео да је разговарано о заједничким пројектима - изградњи аутопута од Бијељине до Раче гдје се Србија појављује као значајан суфинансијер, односно донатор, те пројектима као што је аеродром Требиње и ХЕ Бук Бијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана