Dodik: Sjednica vlada Srpske i Srbije biće održana u Banjaluci

GS
Foto: Dražan Oskar Poderović/Ilustracija

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije u Beogradu dogovorena posjeta Aleksandra Vučića Banjaluci krajem februara ili početkom marta.

"Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta dođe u Banjaluku, Republiku Srpsku, zajedno sa Vladom Srbije, gde bi se održala zajednička sjednica dve vlade i Savjeta za saradnju o specijalnim vezama koji čine predsjednici republika, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku", rekao je Milorad Dodik za RTRS nakon sastanka.

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao o svim važnim i aktuelnim temama, uključujući situaciju na Kosovu i Metohiji i ekonomske teme.

"Međunarodni faktor, prije svega SAD, Njemačka, Francuska i Velika Britanija pokušavaju da svoju raniju brljotinu vezanu za priznanje Kosova dovedu do kraja tako što bi natjerali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se ćuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj", rekao je Dodik.

On je naglasio da je najvažnije da se očuva pregovaračka pozicija.

Kada je riječ o ekonomskim pitanjima, Dodik je naveo da je razgovarano o zajedničkim projektima - izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače gdje se Srbija pojavljuje kao značajan sufinansijer, odnosno donator, te projektima kao što je aerodrom Trebinje i HE Buk Bijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana