Ђурић: Србија има добре основе за стабилне односе са новом администрацијом

Срна
Ђурић: Србија има добре основе за стабилне односе са новом администрацијом

БЕОГРАД - Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић рекао је да је Србија већ неђељама и мјесецима уназад у контактима са представницима Демократске партије и нове администрације САД након верификације предсједничких изборних резултата, те да има добре основе за стабилне односе у будућности.

Ђурић је рекао да Србија није чекала да је нешто изненади, него да је њен предсједник Александар Вучић годинама уназад гајио добре личне односе са Џозефом Бајденом, и прије него што је постао предсједник САД, а исто важи и за /будућег шефа америчке дипломатије Тонија/ Блинкена и друге званичнике САД.

Он је навео да је државни врх Србије градио лично повјерење управо са људима који сада долазе на функције у САД.

“У години великог јубилеја, кад САД и Србија обећежавају 140 година од успостављања дипломатских односа, веома озбиљно рачунамо на добре односе на врху”, рекао је Ђурић за РТС.

Ђурић је рекао да је Србија данас мотор региона и да се залаже за регион без граница, у коме људи слободно тргују, циркулишу, живе и раде, залаже се за мир.

“Србија је војно неутрална земља и данас је у много чему модел и узор. Желимо да однос са САД буде један од стубова тог развоја и те стабилности”, истакао је Ђурић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана