Đurić: Srbija ima dobre osnove za stabilne odnose sa novom administracijom

Srna
Đurić: Srbija ima dobre osnove za stabilne odnose sa novom administracijom

BEOGRAD - Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić rekao je da je Srbija već neđeljama i mjesecima unazad u kontaktima sa predstavnicima Demokratske partije i nove administracije SAD nakon verifikacije predsjedničkih izbornih rezultata, te da ima dobre osnove za stabilne odnose u budućnosti.

Đurić je rekao da Srbija nije čekala da je nešto iznenadi, nego da je njen predsjednik Aleksandar Vučić godinama unazad gajio dobre lične odnose sa Džozefom Bajdenom, i prije nego što je postao predsjednik SAD, a isto važi i za /budućeg šefa američke diplomatije Tonija/ Blinkena i druge zvaničnike SAD.

On je naveo da je državni vrh Srbije gradio lično povjerenje upravo sa ljudima koji sada dolaze na funkcije u SAD.

“U godini velikog jubileja, kad SAD i Srbija obećežavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, veoma ozbiljno računamo na dobre odnose na vrhu”, rekao je Đurić za RTS.

Đurić je rekao da je Srbija danas motor regiona i da se zalaže za region bez granica, u kome ljudi slobodno trguju, cirkulišu, žive i rade, zalaže se za mir.

“Srbija je vojno neutralna zemlja i danas je u mnogo čemu model i uzor. Želimo da odnos sa SAD bude jedan od stubova tog razvoja i te stabilnosti”, istakao je Đurić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana