Ђурђевић Стаменковски: Отказати фестивал Мирдита, подрива уставни поредак

Tанјуг
Ђурђевић Стаменковски: Отказати фестивал Мирдита, подрива уставни поредак

БЕОГРАД - Предсједница Српске странке Заветници, и министарка за бригу о породици и демографији Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас поводом најавлјеног фестивала „Мирдита, добар дан“ да ту манифестацију треба отказати јер она, како истиче, подрива уставни поредак и вријеђа национално осјећанје.

Она наводи да је то фестивал који нема никакве везе са културом и умјетношћу, већ исклјучиво служи за промоцију интереса лажне косовске државе и нјених сепаратистичких институција.

„Једини цилј овог пројекта, који се финансира и од стране тзв. Министарства за спорт Републике Косово, јесте да понизи државу Србију и српски народ и нашу вишевековну верску и културну баштину на Косову и Метохији представи као део некаквог косовског културног наслеђа“, наводи Ђурђевић.

Истиче и да је недопустиво да се на Видовдан у Београду одржи скуп посвећен протежирању вриједности које заступа режим Аљбина Куртија, који спроводи терор над српским народом и светињама СПЦ на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу странке Заветници.

Ђурђевић подсјећа да се током одржавања фестивала Мирдита у континуитету упућују поруке које афирмишу самопроглашену независност, а Србе и Србију третирају као агресорску и злочиначку страну.

„Пре неколико година на овом фестивалу је учествовала и самопроглашена председница Косова, Атифете Јахјага, која је директно оптужила српске полицајце и војнике да су силовали преко 20 хиљада Албанки, што је гнусна лаж и увреда за све наше хероје који су витешки и бескомпромисно бранили српска огњишта“, каже Ђурђевић.

Она поручује да садржај овог фестивала дубоко узнемирава јавност у Србији због свог антисрпског и антиуставног карактера, због чега његово одржавање представља и озбиљан безбједносни ризик за грађане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана