Đurđević Stamenkovski: Otkazati festival Mirdita, podriva ustavni poredak

Tanjug
Đurđević Stamenkovski: Otkazati festival Mirdita, podriva ustavni poredak

BEOGRAD - Predsjednica Srpske stranke Zavetnici, i ministarka za brigu o porodici i demografiji Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas povodom najavljenog festivala „Mirdita, dobar dan“ da tu manifestaciju treba otkazati jer ona, kako ističe, podriva ustavni poredak i vrijeđa nacionalno osjećanje.

Ona navodi da je to festival koji nema nikakve veze sa kulturom i umjetnošću, već isključivo služi za promociju interesa lažne kosovske države i njenih separatističkih institucija.

„Jedini cilj ovog projekta, koji se finansira i od strane tzv. Ministarstva za sport Republike Kosovo, jeste da ponizi državu Srbiju i srpski narod i našu viševekovnu versku i kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji predstavi kao deo nekakvog kosovskog kulturnog nasleđa“, navodi Đurđević.

Ističe i da je nedopustivo da se na Vidovdan u Beogradu održi skup posvećen protežiranju vrijednosti koje zastupa režim Aljbina Kurtija, koji sprovodi teror nad srpskim narodom i svetinjama SPC na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju stranke Zavetnici.

Đurđević podsjeća da se tokom održavanja festivala Mirdita u kontinuitetu upućuju poruke koje afirmišu samoproglašenu nezavisnost, a Srbe i Srbiju tretiraju kao agresorsku i zločinačku stranu.

„Pre nekoliko godina na ovom festivalu je učestvovala i samoproglašena predsednica Kosova, Atifete Jahjaga, koja je direktno optužila srpske policajce i vojnike da su silovali preko 20 hiljada Albanki, što je gnusna laž i uvreda za sve naše heroje koji su viteški i beskompromisno branili srpska ognjišta“, kaže Đurđević.

Ona poručuje da sadržaj ovog festivala duboko uznemirava javnost u Srbiji zbog svog antisrpskog i antiustavnog karaktera, zbog čega njegovo održavanje predstavlja i ozbiljan bezbjednosni rizik za građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana